phone +36 70 Kattints! marker 1051 Budapest Nádor utca 36.

Meglepő étkezési és éttermi szokások

facebook instagram
kep

Izgalmas étkezési szokások és tabuk a világ minden tájáról

Az éttermi etikett szabályai – és igen, az éttermi szokások is - igen különbözőek világszerte, ráadásul a legtöbb országban az egyszerű szokások is befolyásolják, hogy mit szabad, és mit nem szabad megtenned egy étteremben. Íme a legizgalmasabb éttermi, étkezési szokások és tabuk a legkülönbözőbb országokból!

Izgalmas étkezési szokások és tabuk a világ minden tájáról

Éttermi szokások Nr. 1: Ne szürcsölj!

Talán mindannyiunknak ismerős a fenti mondat, még gyermekkorunkból. Nos, a japán gyerkőcök biztosan nem hallanak ilyet a szüleiktől, nagyszüleiktől, hiszen kifejezetten sértőnek számít, ha valaki nem szürcsöl tésztafogyasztás közben. Ez ugyanis arra utal, hogy nem ízlik az étel.

 

Éttermi szokások Nr. 2: Figyelj a kezeidre

A kínai éttermi szokásokról sokat hallani, nem véletlenül. Kínában az számít sértőnek, ha más ember felé mutatsz az evőpálcikáddal. Ez persze teljesen érthető, mi sem örülünk, ha valaki felénk hadonászik, a villájával, vagy a késével mutogat ránk.

Éttermi szokások Nr. 3: Csak evőeszközzel

Chilében borzasztó illetlenségnek számít, ha valaki kézzel eszi az ételt. Igen, ez minden ételre igaz, még a pizzára is. Vannak tehát olyan éttermi szokások is, amikkel nehéz lenne azonosulni...

 


Asztalfoglalás

 

Éttermi szokások Nr. 4: Várd meg a legidősebbet

Dél-Koreában az asztalnál ülő legidősebb személy kezdi el fogyasztani először az ételt, a többiek kizárólag utána kezdhetik el az evést.

 

Éttermi szokások Nr. 5: Mire való a villa?

Thaiföldön magyarként könnyedén vitába bonyolódhatnánk a kérdésben. Ott ugyanis nem teszik az ételt villával a szájukba, hanem arra használják, hogy egy kanálra tegyék, és azt emelik a szájukhoz. Igazán érdekes éttermi szokások, igaz?

 

Éttermi szokások Nr. 6: Csak ráérősen

Ha Tanzániában élsz, illik 20 percet késni a vacsorameghívásról, ellenkező esetben ugyanis zavarod a házigazdát. Vajon ez a szokás a késő vendégeknek, vagy valóban a házigazdának kedvez?

 

Éttermi szokások Nr. 7: Ami üres, annak nincs helye az asztalon

Az ország első Grey Goose Restaurant & Bar-jaként nem hagyhattunk ki egy vodkával kapcsolatos érdekességet a listából. Oroszországban például nem szokás visszatenni az üres vodkásüveget az asztalra, hiszen az balszerencsét hoz, ezért mindig a földre teszik.

 

Éttermi szokások Nr. 8: Kezek az asztal felett

Ha éttermi szokások a világ minden tájáról, akkor Indonézia sem maradhat ki. Indonéziában mindkét kezünket az asztal felett kell tartanunk evés közben.

Grey Goose Restaurant & Bar

Az ország első Grey Goose Restaurant & Bar-ja Budapest szívében, a Nádor utcában várja vendégeit.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 10:00 - 22:00

Szombat - Vasárnap 11:00 - 22:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36 70 KATTINTS!

E-mail cím: KATTINTS!

Cím: 1051 Budapest Nádor utca 36.