Szabványos áram elosztás felvonulási szekrény segtségével

Felvonulási szekrény

Amikor egy átlagos háztartásban több csatlakozó aljzatra van szükség, akkor azt egyszerűen megoldjuk egy elosztós hosszabbítóval.
Ugyanezt azonban ipari körülmények közt nem lehet és nem is szabad így megoldani.
A nagy áramfelvételű eszközök ugyanis könnyen túlterhelést okozhatnak, akár meg is olvadhat az háztartási használatra tervezett elosztó, illetve ki is gyulladhat.
Épp ezért, az ilyen ipari felhasználásra hozták létre a felvonulási szekrényeket. Ezek olyan fröccsenő víz ellen védett dobozok, amibe belevezetve az áramot, több csatlakozási lehetőséget is biztosítanak, ráadásul szabályos, biztonságos formában, akár 230V-os csatlakozók, akár 3 fázisú csatlakozók segítségével.
Ilyen felvonulási szekrényeket használnak például az építkezéseken, vagy épp a fesztiválokon, ahol minden árusnak, illetve a színpadnak is szüksége van áramra, ráadásul nagy áramfelvételű eszközök számára.
A fő előny, hogy minden csatlakozóhoz külön kismegszakító tartozik, így egy zárlatos eszköz nem teszi tönkre mások gépeit, és nem marad áram nélkül mindenki más, aki a többi aljzathoz csatlakoztatta az eszközét

Megosztás