phone +36 70 Kattints! marker 1051 Budapest Nádor utca 36.
facebook instagram
kep

5 kihagyhatatlan látnivaló Budapesten, amiket néhány óra alatt felfedezhetsz

Páratlan kultúrális és történelmi jelentőségű látnivalók, színes programlehetőségek, szebbnél szebb apró utcácskák, terek, körutak és parkok, különleges kávézók és éttermek otthona. Egy város, amit a Duna szel ketté, egy hely, amely biztosan mindannyiunk számára rejt még felfedezetlen kincseket. Íme Budapest belvárosának 5 ismert, izgalmas látnivalója, amit egyetlen nap alatt, vagy akár néhány órán belül felfedezhetsz.

5 kihagyhatatlan látnivaló Budapesten, amiket néhány óra alatt felfedezhetsz

Parlament

Az Országház nem véletlenül Budapest egyik legismertebb, a turisták bakancslistáján is első helyen szereplő épület. A Duna-part, a Kossuth Lajos tér és az impozáns, tökéletesen szimmetrikus Parlament páratlan hármasa megér egy kis nézelődést.

 

Ha pedig erre jársz, néhány finom falatról sem kell lemondanod. Éttermünk a Parlament mellett, attól alig 2 perc sétára, a Nádor utcában várja vendégeit. Magyaros ételeink mellett nemzetközi finomságok is helyet kaptak étlapunkon, amelyet séfünk és szakácsaink kreativitása varázsolt még tökéletesebbé. Foglalj asztalt nálunk az alábbi űrlapon keresztül!

 


Asztalfoglalás

 

Szent István Bazilika

A Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épületeként emlegetett Szent István Bazilika szintén a főváros legnagyobb idegenforgalmi nevezetességeinek egyike. Itt őrzik a magyar államalapító Szent István jobb kezét, a Szent Jobbot ereklyeként. Tudtad, hogy a 96 méteres magasságának köszönhetően a Bazilika hazánk egyik legmagasabb épülete?

 

Váci utca

Az V. kerület egyik ékszerdoboza, Budapest leghíresebb sétálóutcája a Vörösmarty teret köti össze a Vámház körúttal. Az élet itt mindig színes és nyüzsgő, nem érdemes kimaradni a forgatagából. Biztosak vagyunk benne, hogy akárhányszor is jársz erre, garantáltan felfedezhetsz egy-két különleges boltot, ami eddig elkerülte a figyelmed.

 

Várnegyed

Sok-sok éve az UNESCO Világörökség része, méghozzá nem véletlenül. Mindhárom része egy igazi csoda, a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed is rengeteg izgalmas élményt kínál. Tudtad, hogy a Budai Várnegyed alatt óriási barlang- és pincerendszer húzódik? A második világháború alatt használt rendszer egyik fő lejárata az Úri utcában fekszik.

 

Duna-part

Természetesen önmagában ez így elég tág, de annyi szépség terül el a Duna-part mellett, hogy kár lenne egyetlenegyet kiemelni közülük. Ha már a Parlamentnél jársz, sétálj egyet a folyó partján, vagy menj el sétahajózni, azt sem fogod megbánni!

Grey Goose Restaurant & Bar

Az ország első Grey Goose Restaurant & Bar-ja Budapest szívében, a Nádor utcában várja vendégeit.

Oldalak
Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 10:00 - 22:00

Szombat - Vasárnap 11:00 - 22:00


Elérhetőség

Telefonszám: +36 70 KATTINTS!

E-mail cím: KATTINTS!

Cím: 1051 Budapest Nádor utca 36.